5 handige WordPress plugins voor je website

/, WordPress/5 handige WordPress plugins voor je website

Met WordPress kun je op een snelle en eenvoudige manier een website bouwen. Het is een gratis en open-source blogging tool en een content management systeem (CMS). De look & feel van je website kies je op basis van een template. En met losse plugins voeg je extra functionaliteiten toe aan je website. Er zijn online enorm veel gratis plugins beschikbaar. Ik licht er hier een paar voor je uit.

   1. iThemes Security

    Deze plugin is een ‘must have’ om je website te beveiligen. In eenvoudige stappen kun je je website optimaal beschermen voor ongenode gasten. Handig is dat je automatisch een back-up van je website kunt laten plaatsen in je dropbox.
    https://wordpress.org/plugins/better-wp-security/

   2. WordPress SEO by Yoast

    Voor het inrichten en optimaliseren van de Search Engine Optimization (SEO) van je website kun je met deze plugin aan de slag. Er zitten veel mogelijkheden in deze plugin waarmee je website beter vindbaar en gebruiksvriendelijker wordt. In één oogopslag kun je zien of een pagina de juiste combinatie van keywords, metadescription en titel bevat.
    https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

   3. Google Analytics Dashboard for WP

    Download deze plugin als je de statistieken van je website bezoekers wilt volgen. De plugin plaatst de Google Analytics gegevens direct in het dasboard van je website. Je hoeft dus niet apart in te loggen op Google Analytics.
    https://wordpress.org/plugins/google-analytics-dashboard-for-wp/

   4. Photo Gallery

    Een mooie plugin om foto’s en filmpjes op je website te tonen. Je kunt meerdere albums aanmaken en op verschillende manieren weergeven. Met diverse instellingen kun je de look & feel van de gallery aanpassen aan je website. Er zit ook een mogelijkheid in om de foto’s te delen op social media.
    https://wordpress.org/plugins/google-analytics-dashboard-for-wp/

   5. Password protected

    In WordPress zit een standaard optie waarmee je een pagina met een wachtwoord kunt beschermen. Met deze plugin kun je een volledige website instellen met een wachtwoord zodat deze niet zichtbaar is voor het publiek.
    https://wordpress.org/plugins/password-protected/

2021-04-16T15:19:52+01:00